Se spala pieptul de pui,se taie pe jumate si se pune la uscat pe un servet.
Usturoiul, patrunjelul si ciupercile se toaca marunt
Fiecarei bucati de piept ii decupam un buzunar, adica il crestam la jumate. In "buzunarul" respectiv punem: ciupercile,usturoiul si patrunjelul condimentate cu sare piper si amestecate cu ulei de masline.
Foietajul il taiem fasii inguste si lungi.Fiecare jumatate de piept de pui umplut il infasuram in foietaj. Odata operatiunea terminata asezam puiul in tava de la aragaz unsa cu ulei si tapetata cu faina sau pe o foaie de copt.Ungem puiul cu oul batut bine si dam la cuptor la foc mediu pentru 35 de minute( aici depinde de cuptorul fiecaruia).
Intre timp intr-o oala cu fundul gros/de sosuri punem pe foc cele 3 linguri de mustar impreuna cu smantana si paharul de vin alb.lasam pe foc pana se evapora tot alcoolul si sosul devine gros
Se serveste puiul taiat jumate sau in trei peste care punem sosul de mustar si smantana
Pofta Mare!
Reteta e inspirata din cartile lui Jamie Oliver,d ovada ca 90 % din retele prezentate de el se pot face si la noi fara prea multa bataie de cap.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii