Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Unge cu putin ulei de masline un vas termorezistent.
Pentru aluat, dizolva drojdia uscata in 300 ml apa calduta si las-o sa stea 10 minute.Intr-un vas amesteca faina cu sarea apoi adauga drojdia dizolvata in apa si amesteca pana cand obti un aluat omogen si nelipicios.Incorporeaza 1 lingurita ulei de masline si lasa aluatul sa stea pana cand pregatesti puiul.
Pentru pui, rade coaja de lamaie apoi amestec-o cu busuiocul, cimbrul, usturoiul zdrobit, sare si piper, dupa gust.Adauga apoi 4 linguri ulei de masline si amesteca bine.Unge puiul atat in exterior cat si in interior cu amestecul de mirodenii.Taie lamaia rasa in jumatate, iar din jumatate taie felii groase de 1-2 cm.Aseaza in interiorul puiului feliile de lamaie si 1 foaie de dafin si leaga-i picioarele cu o ata.
Pe o suprafata pudrata cu faina ruleaza aluatul pana cand ajunge la grosimea de 0,5 cm.Aseaza foaia de aluat in vasul termorezistent.Aseaza puiul peste aluat si imbraca-l in aluat.Da puiul la copt 1h 30 minute.Serveste puiul cu legume la cuptor.
http://lauradfood.blogspot.com/
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii