Pui fript pe gratar, cu piure si salata de varza

Am ales sa gatesc puiul pe gratarul electric, in loc sa-l prajesc in ulei, iar cartofii sa-i fac piure, in loc sa-i prajesc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pui fript pe gratar, cu piure si salata de varza

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui,
  • 5 cartofi mari,
  • 100 g unt,
  • 2 linguri smântână,
  • Condimente: sare, boia dulce, oregano, cimbru, cimbrișor și coriandru – după gust,
  • O varză mică albă,
  • O varză mică roșie,
  • Ulei – după gust,
  • oțet – după gust,
  • 1 l apă

Mod de preparare

Am ales să gătesc puiul pe grătarul electric, în loc să-l prăjesc în ulei, iar cartofii să-i fac piure, în loc să-i prăjesc, făcând astfel masa mai sănătoasă. Am completat cu o salată de varză albă și roșie, delicioasă.

Se dezosează pupele de pui și se ung cu mirodenii după plac (eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile preferate într-un borcănel) și se rumenesc bine pe grătarul electric.

Se curăță și se spală cartofii, se taie cubulețe și se pun la fiert într-o oală cu 1 l apă și o linguriță rasă cu sare. Când sunt bine pătrunși, se dau de pe foc, se scurg cartofii de apă, se adaugă untul și smântâna și se bat pentru piure.

Cele două verze se dau pe răzătoare și se asezonează după plac cu ulei, oțet, o sare și apă.

Se așază pe fiecare platou pui pe pat de piure și salată de varză.

Porții: 4

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 50 min

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/pui-fript-pe-gratar-cu-piure-si-salata.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise