Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea.
Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la o lamaie si scortisoara .
Se maseaza bine puiul cu amestecul rezultat.
Intr-o tava non aderenta, se asaza puiul, iar in interiorul lui, se introduce o lamaie si crengute de cimbru, apoi se leaga picioarele.
In bolul in care am amestecat condimentele, in sosul ramas, adaugam o cana de vin.
Se da puiul la cuptor la 160 grade C, pentru 2 ore; la fiecare 30 de minute se mai unge puiul cu amestecul de condiment si vin. La finalul coacerii, puiul va avea o crusta lipicioasa brun aurie.
Se curata morcovii si se taie rondele. Se trag morcovii la tigaie in putin ulei de masline, impreuna cu baconul maruntit, iar cand acestia sunt aproape gata, se adauga varza de bruxelles care a fost blansata inainte. Se condimenteaza cu sare si piper mozaic.
Pofta buna !
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii