Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Ingrediente

  • 1 pui
  • 2 lamai
  • 5 crengute de cimbru
  • 1 lingura sos soia dark
  • 1 lingura melasa de rodie
  • 1 lingura boia afumata
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cana vin
  • ½ lingurita scortisoara
  • ½ lingurita piper cayenne
  • 500 gr varza de bruxelle
  • 4 morcovi
  • 150 gr bacon

Mod de preparare

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la o lamaie si scortisoara .

Se maseaza bine puiul cu amestecul rezultat.

Intr-o tava non aderenta, se asaza puiul, iar in interiorul lui, se introduce o lamaie si crengute de cimbru, apoi se leaga picioarele.

In bolul in care am amestecat condimentele, in sosul ramas, adaugam o cana de vin.

Se da puiul la cuptor la 160 grade C, pentru 2 ore; la fiecare 30 de minute se mai unge puiul cu amestecul de condiment si vin. La finalul coacerii, puiul va avea o crusta lipicioasa brun aurie.

Se curata morcovii si se taie rondele. Se trag morcovii la tigaie in putin ulei de masline, impreuna cu baconul maruntit, iar cand acestia sunt aproape gata, se adauga varza de bruxelles care a fost blansata inainte. Se condimenteaza cu sare si piper mozaic.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise