Pui dezosat cu umplutura de ciuperci si mazare

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Pui dezosat cu umplutura de ciuperci si mazare

Ingrediente

  • Un pui de 1
  • 500 kg dezosat
  • cca 200 gr mazare
  • 500 gr ciuperci champinion
  • 150 gr cascaval dulce
  • sunca presata taiate felii foarte subtiri cca 200 gr
  • 4 oua
  • pesmet cca 300 gr
  • patrunjel un buchetel
  • 2-3 morcovi mari si 2 tulpini de telina
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Se pregateste puiul dezosindu-l noi sau macelarul cind il cumparam. Trebuie sa cintareasca dezosat 1,500 kg. Il spalam bine. Ciupercile champinion se curata, spala si se pun intr-o tigaie la calit. Mazarea se fierbe si dupa ce se strecora se adauga peste ciuperci ca se caleasca impreuna citeva minute. Intr-un vas se zbat oule si se adauga cascavalul taiat cubulete. Pesmetul amestecat cu patrunjelul tocat fin se amalgameaza cu toate ingredientele. Acest amestec se introduce in puiul dezosat impreuna cu sunca presata facuta bucatele. Se inchide cu un betisor sau se coase cu fir alimentar atit intre pulpe cit si in zona unde era gitul.Pe o tava eu am pus hirtia pergament si ulei de masline . Apoi se imbalsameaza cu ulei si se aseaza pe tava,de jur iprejurul lui se pune morcovul taiat rondele si telina la fel. Se introduce in cuptor pentru cca 1 ora si jumate. In tot cazul se controleza sa nu se crape. Pentru a evita acest lucru se poate intepa cu o scobitoare din loc in loc. Cind e gata se pune pe un platou cu borduri un pic ridicate pentru a adauga sosul facut din morcov si telina, sare,piper,care in prealabil le-am mixat cu robotul de bucatarie. Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise