Puii, jumuliti , pe muzica lui Barbu Lautaru,de o gospodina vrednica, se golesc pe la tartita de maruntaie, alegand cu grija untura galbena de pe ele.Se spala bine, bine si se ung cu untul caldut si inauntru si pe dinafara.In untura galbena, culeasa, calim ceapa tocata si pesmetul muiat in lapte.Framantam bine amestecul, racit, de ceapa cu pesmet cu 1 ou crud,tarhon, zarzavatul verde tocat, sare, piper, boia si cu 2 galbenusuri tari pana obtinem o pasta ca o maia.Umplem puii cu aceasta maia, ii prafuim cu sare , piper si boia si ii bagam la cuptor intr-o tava, ungandu-i din cand in cand cu sosul lasat.Ii coacem bine pe muzica lautareasca a lui Faramita Lambru, timp de aproximativ 1 ora pana li se fac pielea cum ii coaja coacazei necoapte destul. Se servesc cu mamaliga calda, mujdei de usturoi si musai muraturi ce provoaca sete, haiduceasca , de vin. Evident , servim pe muzica de Maria Tanase. POFTA BUNA !!!!!! VERSURI DE EPOCA : Prin odai s-au asternut - Covoara de mare pret - Pe mese s-au insirat - Bucate vechi, stramosesti... ( CONSTANTIN STAMATI )
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii