Pui cu Varzã de Bruxelle (Jardineira com Couves-de-Bruxellas)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Pui cu Varzã de Bruxelle (Jardineira com Couves-de-Bruxellas)

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • sare, piper
  • 1 linguritã boia dulce
  • 1 ardei iute
  • 2 cuisoare optional
  • 5 dl. vin alb
  • 1 dl. ulei de mãsline
  • 1 ceapã
  • 3 cãtei de usturoi
  • 2 rosii coapte
  • 1 lingurã pulpã de tomate (bulion)
  • 2 morcovi
  • 500 gr. cartofii
  • 1 rãdãcinã (telinã, pãtrunjel...)
  • 250 gr. varzã de Bruxelle

Mod de preparare

Am fugit cât am putut luna August de bucãtãrie...dar sotul fãrã "zamã" nu poate.

*Varza de Bruxelle (Brassica Olaracea) este bogatã in minerale, contine vitaminele A si B ambele importante pt. vedere si piele.

*Cum are putine calori este folositã in dietele de slãbire.

In bucãtãrie, se foloseste ca garniturã pt. carne, supe...

1)Taie puiul in bucãti, condimenteazã cu sare, piper, boia, ardeiul iute, cuisoare si vinul alb.

Se lasã la marinat cel putin 2 ore, eu am lãsat peste noapte.

2)Scurge puiul de marinatã si pãstreazã lichidul.

Prãjeste puiul in ulei de mãsline, adaugã ceapa si usturoiul tocat si lasã la dinstuit.

Adaugã rosiile tãiate in bucãti fãrã pielitã, si bulionul.

Mai lasã putin si toarnã lichidul de la marinatã.

3)Morcovii,rãdãcina si cartofii se taie cubulete si se pun in oalã, impreunã cu varza de Bruxelle.

Acoperã cu apã caldã si mai lasã 15 min. la fiert.

Serveste cu o salatã de rosii si salatã verde.

Eu am pus mai multã apã, ne place cu mai multã zeamã.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise