Pui cu sos olandez si varza de Bruxelles

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Pui cu sos olandez si varza de Bruxelles

Ingrediente

  • 1 piept pui,
  • 1 lingura ulei,
  • 1 lingura Vegeta
  • ***
  • 125g unt,
  • 1 lingura otet de mere,
  • 2 lingurite faina,
  • 2 lingurite zeama de lamaie,
  • 1/4 cana smantana,
  • 1 galbenus,
  • 1 lingurita sare,
  • patrunjel verde (sau uscat)
  • ***
  • 500g varza de Bruxelles,
  • 1 lingura Vegeta,
  • 30g unt.

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui in 6-7 bucati mai mari si se pune la foc cu o lingura de ulei, Vegeta si putina apa. Se lasa sa se patrunda bine.

Pt. sos, se pune otetul la foc mic, se adauga untul, faina amestecata cu zeama de lamaie si sarea. Se da intr-un clocot. Daca sosul se separa (cum mi s-a intamplat mie!), se scurge lichidul intr-o cana, grosul se mixeaza bine cu mixerul, se adauga smantana amestecata cu galbenusul de ou, batut usor. Treptat se adauga lichidul oprit in cana si se bate cu mixerul, ca la maioneza. La sfarsit se adauga patrunjelul.

Varza se pune la fiert cu o lingura de Vegeta, pana se patrunde usor. Se scurge de apa si se pune intr-un vas impreuna cu putin unt (si putin marar). Se amesteca usor. Se adauga si cateva migdale rumenite putin (eu nu am pus).

Sosul se serveste peste puiul fierbinte si impreuna cu garnitura de varza. Pt. reincalzire, folositi cuptorul cu microunde.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise