Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

Ingrediente

  • * 1/2 piept pui dezosat
  • * sucul de la 1/2 lamaie
  • * 1/2 pahar vin alb
  • * nuci, alune, seminte dovleac tocate , la alegere
  • * putin ulei
  • * sare, piper
  • * 1 ceasca orez
  • * putin sofran
  • cantitatile sunt pt 2 portii

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie fasiute subtiri si se trece prin nuca sau alune sau seminte de dovleac tocate si se prajesc in putin ulei incins pe ambele parti. Se prajesc pana se albesc bucatile de carne . Se scot pe o farfurie si se pune sucul de lamie si vinul in tigaia in care am prajit carnea. se lasa cateva minute si apoi adaugam carnea din nou, lasam pana scade sosul si devine mai consistent. Daca e prea acrisor sosul se mai adauga putina apa si lasam la scazut. Asezonam cu sare si piper dupa gust si lasam deoparte.

Orezul il punem intr.o cratita cu putin ulei incins si il lasam pana se albeste bobul apoi adaugam un varf de cutit de sofran si 4 cesti de apa si alsam la fiert la foc mic. Este gata cand absoarbe tot lichidul. Se serveste langa carnita de pui .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise