Puiul dezosat se taie bucati de cca 2,5/2,5 cm.Intr-o tigaie(mie-mi place sa folosesc wok pt.mincarea asta) se pune uleiul de masline cu untul;se pune,apoi,puiul;se prajeste;nu trebuie sa-si schimbe culoarea,dar sa fie patruns.Cind sind facute,bucatile de pui se scot din wok(fara grasime).
In aceeasi grasime se pune ceapa,taiata pestisori;dupa ce e calita,se pune usturoiul taiat felii;se caleste si usturoiul putin,apoi se adauga ardeiul,taiat ca pt.tocanita(vezi poza).Cele 3 se lasa pe foc ,sa se inmoaie ardeiul;cca 10 minute(amestecind din cind in cind).Cind ardeiul e moale,dar nu “terci”,se pune puiul;se adauga,apoi faina.Se mesteca bine,dar usor(sa nu se papaleasca puiul.Se pune,apoi, apa fierbinte,incetul cu incetul,ca pt.besamel;se pune cam 500 ml apa(mai mult ,sau mai putin,depinde cit de gros,vrem sa fie sosul).Se potriveste de sare si piper.Se fierbe totul vreo 5 minute,sa se faca faina.Dupa aceea,tot pe foc,se pune smintina.Nu se brinzeste,sosul avind faina.Cind da in clocot se pun macaroanele mici;e nevoie de cca 350-400 g.
Cind da in clocot se ia de pe foc si se serveste imediat.
Eu,aici,nu pun smintina(folosesc ceva asemanator,ceva, intre smintina si iaurt);nu pt.ca nu e buna(smintina),ci pt.ca nu am;citeodata,gasesc si cumpar,dar e scumpa;mi-e mila s-o pun la asa ceva.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii