Ingrediente
-4 pulpe superioare mari(cca800g),, -un ardei gras,, -2 cartofi mari,, -2 catei usturoi(optional),, -un dovlecel mediu,, -sare,, -piper,, -o lingurita salvie uscata,, -8-10 rosii prunisoara,, -o rosie mare bine coapta,
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
20 voturi
Mod de preparare
Dupa vreo 30 de min se descopera vasul si se adauga rosia data pe razatoare, fara pielita, astfel incat legumele sa capete putin sos care va fi aromat de salvie.
Daca nu ati avut rosii prunisoara nu este nici o tragedie pentru ca reteta va fi la fel de buna daca in momentul cand ati descoperit vasul si ati pus rosia rasa adaugati si ceva sferturi de rosii obisnuite.
Se mai lasa vasul la cuptor atat cat carnea sa se rumeneasca pe ambele parti. Spuneam ca nu mai e nevoie de adoas de grasime pentru ca cea lasata de pulpe va fi suficienta(eu chiar mai curat putin pulpele de straturile de grasime pe unde este posibil).
Ideea este ca ceea ce trebuie sa va rezulte din acest pui cu salvie si legume este o friptura usor crocanta, aromata de salvie, legume inabusite si un sos dulce acrisor excelent. Nu va lasati pacaliti de aroma amaruie a salviei uscate pentru ca la final rezutatul va va satisface cu siguranta...
Pofta buna!
www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 16 august 2011
O bunatate!