Pui cu rosii la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 pui;
  • - 4 rosii mari;
  • - 2 catei de usturoi;
  • - marar, patrunjel verde;
  • - sare, piper;
  • - 50 ml ulei de masline.

Mod de preparare

In prima faza se spala puiul si se taie bucati apoi se presara cu sare si piper. Se asaza bucatile de pui intr-o tava, se presara cu ulei si se pune o cana de apa apoi se acopera cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul incins in prealabil. Intre timp se dau rosiile pe razatoarea mare, se toaca verdeturile si se piseaza usturoiul, apoi se amesteca totul pana cand veti obtine un sos omogen. Dupa aproximativ 30 de minute, se ia folia de pe tava si se toarna sosul de rosii realizat anterior. Se introduce tava iarasi la cuptor pentru alte 30 de minute. Din cand in cand se presara peste carne sos-ul din tava. Puiul astfel gatit se serveste cu o garnitura de cartofi sau orez si eventual muraturi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise