Pui cu orez la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pui cu orez la cuptor

Ingrediente

  • 1-1,5 kg carne pui
  • 1 lingura unt 1 lingura
  • 2 bucati medii ceapa
  • 1 lingura sare
  • 2 pahare orez
  • 0,5 linguri piper negru macinat

Mod de preparare

1. Carnea de pui se spala si se pune la fiert pentru 20-25 de minute (nu mai mult!) in 4-5 pahare de apa. Cand fierbe, se spumeaza si se face focul mic.

2. In tigaie se topeste untul, se adauga ceapa taiata marunt si se caleste putin.

3. Se adauga orezul spalat in prealabil si se lasa pana se sticleste.

4. Peste orez se toarna 4-5 pahare supa de pui(in care au fiert bucatile de pui), se potriveste cu sare, se toarna amestecul orez cu pui in tava de cuptor.

5. Deasupra se aseaza bucatile de pui fierte, se acopera cu folie de aluminiu si se pune la cuptor preincalzit la 200-250 grade pentru 35 minute.

6. Se scoate folia, presarati piperul macinat si se lasa la cuptor inca 10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise