Incepem prin a porni cuptorul si a-l seta la 180°C, dupa care trecem la pregatirea puiului. Acesta se spala cu grija, se sterge bine, dupa care, cu ajutorul unui foarfece de bucatarie, i se scoate spinarea (aceasta se poate folosi pentru a pregati o supa). Se intoarce puiul cu pieptul in sus si se preseaza bine, cat sa-l aplatizam usor. Se taie capetele pulpelor inferioare, iar cu un cutit ascutit se sectioneaza atat partea dintre pulpele inferioare si cele superioare, cat si cea dintre aripioare si piept. Pregatind astfel puiul, timpul de gatire se reduce considerabil.
Intr-un bol amestecam restul ingredientelor. Intoarcem puiul cu pieptul in jos si il ungem cu jumatate din sosul obtinut, dupa care il punem direct intr-o tigaie foarte bine incinsa, cu partea unsa in jos. Deasupra se distribuie si restul de sos . Se tine la foc mare aproximativ 5 minute sau pana ce incepe sa se rumeneasca, dupa care se transfera in cuptorul incins. Se mai gateste pana este bine patruns si rumenit, cam 30 - 45 de minute, in functie de marimea puiului.
La final se lasa puiul sa se odihneasca cam 5 minute, dupa care se portioneaza si se serveste. Noi i-am urmat sfatul dlui Pepin si am facut un pufos si delicios piure de cartofi, imbogatit prin adaugarea la fierbere, impreuna cu cartofii, a doi catei de usturoi, pe care i-am si pasat impreuna cu acestia. Gustul de usturoi este foarte subtil, aproape ca nu se simte, dar este parca usor mai fin.
Pofta buna!
http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/
https://www.facebook.com/bucatarealaindoi
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii