pui cu masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
pui cu masline

Ingrediente

  • carne de pui 600 g
  • masline negre nu foarte sarate 200 g
  • trei catei de usturoi
  • pasta de tomate 2-3 linguri
  • sau suc de rosii sa acopere carnea
  • jumatate pahar de vin
  • ulei
  • 1 lingurita de faina
  • sare piper.

Mod de preparare

Se ia un pui, se imparte in 8 bucati.

eu prefer sa-l fac din pulpe superioare si inferioare si aripi, bucatelele care seamana cu pulpita.

eu le curat de piele, dar asta e este dupa gust.

se pune ulei de masline intr-o tigaie mare, se rumenesc.

Se pun masline la fiert separat cam 15 minute.

se scoate puiul rumenit pe o farfurie si se scurge cea mai mare parte din grasime.

( reteta aia veche pe care am citit-o eu la 14 ani spunea ca se calesc in uleiul ramas crutoane de paine).

eu bag crutoanele la cuptor pe o foaie de copt.

apoi, se pune puiul in tigaie, se acopera cu sucul de rosii in care s-a dizolvat o lingurita de faina/ se amesteca pasta de tomate cu faina si adauga apa rece treptat, apoi se adauga in tigaie pana se acopera bucatile de pui.

se pun maslinele scurse de apa in care au fiert, usturoiul maruntit, se adauga sare si piper dupa gust, se lasa sa se ingroase sosul, se adauga vinul si se mai lasa sa dea un clocot, se potriveste de sare.

acum sunt doua variante: cea rapida, se serveste cu crutoane si cu o felie de lamaie, ca e bun si mai acru, dupa gust.

cea mai inceata: se pune pentru 15 minute in cuptorul incins pentru omogenizarea aromelor, dar atunci trebuie sa aveti grija ca tigaia sa nu aiba un maner care se poate topi.

se poate servi si cu orez sau piure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise