pui cu masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
pui cu masline

Ingrediente

  • carne de pui 600 g
  • masline negre nu foarte sarate 200 g
  • trei catei de usturoi
  • pasta de tomate 2-3 linguri
  • sau suc de rosii sa acopere carnea
  • jumatate pahar de vin
  • ulei
  • 1 lingurita de faina
  • sare piper.

Mod de preparare

Se ia un pui, se imparte in 8 bucati.

eu prefer sa-l fac din pulpe superioare si inferioare si aripi, bucatelele care seamana cu pulpita.

eu le curat de piele, dar asta e este dupa gust.

se pune ulei de masline intr-o tigaie mare, se rumenesc.

Se pun masline la fiert separat cam 15 minute.

se scoate puiul rumenit pe o farfurie si se scurge cea mai mare parte din grasime.

( reteta aia veche pe care am citit-o eu la 14 ani spunea ca se calesc in uleiul ramas crutoane de paine).

eu bag crutoanele la cuptor pe o foaie de copt.

apoi, se pune puiul in tigaie, se acopera cu sucul de rosii in care s-a dizolvat o lingurita de faina/ se amesteca pasta de tomate cu faina si adauga apa rece treptat, apoi se adauga in tigaie pana se acopera bucatile de pui.

se pun maslinele scurse de apa in care au fiert, usturoiul maruntit, se adauga sare si piper dupa gust, se lasa sa se ingroase sosul, se adauga vinul si se mai lasa sa dea un clocot, se potriveste de sare.

acum sunt doua variante: cea rapida, se serveste cu crutoane si cu o felie de lamaie, ca e bun si mai acru, dupa gust.

cea mai inceata: se pune pentru 15 minute in cuptorul incins pentru omogenizarea aromelor, dar atunci trebuie sa aveti grija ca tigaia sa nu aiba un maner care se poate topi.

se poate servi si cu orez sau piure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise