Pui cu legume

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat si fara piele
  • 1 ardei rosu marime medie
  • 1 ardei galben mic
  • 1 ardei verde mic
  • 2 morcovi medii
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 dovlecel mic
  • 10 buc rosii cherry
  • 3 lg ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie cubulete, avand grija sa fie cam de aceeasi marime, ca sa se prajeasca uniform. Intr-o tigaie se pune ulei, se lasa sa se incinga bine, iar apoi se pune pieptul de pui si se prajeste, intorcandu-se pe toate partile si avand grija sa se separe bucatile unele de altele, pentru a fi crocante pe toate partile. Se lasa pana sunt aproape gata preparate si apoi se adauga sare si piper si se mai prajesc pana sunt gata a fi consumate.

Se scot din tigaie bucatile de pui si se pun separat pe o farfurie, iar in tigaie se pun legumele astfel:

- morcovii taiati fasii subtiri, se pun primii la calit;

- dupa 2 minute se aduga ceapa taiata mediu;

- dupa alte 2 minute se adauga ardeii, de toate culoriile, taiati fasii subtiri;

- dupa alte 2 minute se adauga dovleceii taiati ca si morcovii;

- carnea prajita in prealabil se adauga acum in tigaie, pentru a se intrepatrunde cu aromele legumelor;

Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper, sau cu plante aromatice sau usturoi

Se mai prepara cateva minute, in functie de cat de moi sau al dente doriti sa fie iar la final, cu 1 minut inainte de a opri focul adaugati in tigaie rosiile cherry taiate in 2. Serviti cu orez pregatit la aburi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise