Taiem puiul pe langa sira spinarii, cu o foarfeca, astfel incat sa il putem desface intr-o bucata. Daca puiul este mare, taiem sira spinarii pe ambele parti si o indepartam. Intindem puiul ca sa il desfacem, cu atentie sa nu-l rupem. Apoi il intoarcem cu pieptul in sus si il apasam pentru a-l aplatiza.
Pregatim un mojar in care punem usturoiul si verdeturile si le zdrobim pana cand obtinem o pasta.
Incalzim cuptorul.
Pregatim aragazul si o cratita in care punem untul si il lasam sa se topeasca.
Adaugam zeama de lamaie, berea neagra si stafidele, amestecam si lasam sa fiarba.
Lasam sa clocoteasca aproximativ 10 minute, apoi inchidem aragazul si lasam sosul de bere sa se odihneasca minim 5 minute.
Pregatim o tava in care asezam puiul aplatizat, cu pieptul in sus.
Condimentam cu sare, piper macinat si boia afumata. Punem pasta de plante aromatice si usturoi si masam puiul astfel incat sa il acoperim cu condimente.
Turnam pe langa pui sosul de bere neagra, ca sa nu spalam condimentele de pe el si adaugam stafidele (daca v-au ramas in cratita).
Acoperim tava cu folie si o introducem in cuptorul incalzit la 180 de grade.
Dupa 30 de minute, scoatem vasul din cuptor, indepartam folia si stropim puiul cu sos. Punem tava inapoi in cuptor pentru inca 10 minute.
Repetam operatiunea de stropire a puiului cu sos de 3-4 ori, la intervale de aproximativ 10 minute.
Cand friptura de pui este rumenita, iar carnea frageda, o scoatem din cuptor.
Servim cu garnitura de cartofi si salata.
Reteta Video completa o gasiti la: http://youtu.be/OyG4naih6bU
POFTA BUNA!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii