Pui cu banane si orez cubana

Orezul se fierbe in apa rece.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Pui cu banane si orez cubana

Ingrediente

  • Orez cubana:
  • 300 gr orez basmati
  • 20 g ardei iute tocat
  • 20 de baby corn (porumb mini conserva din comert)
  • coriandru verde tocat
  • sare
  • piper
  • 900 ml apa rece
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita concentrat de pui
  • Pui cu banane:
  • 1,200 kg pulpe si piept pui fara os
  • 10 banane(se aleg banane mici,dulci ,coapte bine)
  • 50 gr. unt
  • 50 gr zahar brun
  • 100 gr sos de ardei dulce
  • 1 limeta
  • 200 gr smantana duce de gatit
  • 20 gr ardei iute tocat
  • sare
  • piper
  • coriandru verde tocat.

Mod de preparare

Orezul cubana:

Orezul se fierbe in apa rece, pana scade toata apa, impreuna cu concentratul de pui. Porumbul taiat felii sau intreg, ardeii cu uleiul de masline se trag intr-o tigaie cateva minute, apoi se amesteca cu orezul fiert si clatit in apa rece. Se adauga coriandrul tocat.

Puiul cu banane:

Carnea se taie cuburi mari sau fasii si se pune la fiert in apa rece, doar sa se albeasca. Se lasa in supa ei, cu sare si piper.

Intr-o tigaie sau cratita larga, se topeste untul si se adauga zaharul brun. Se topeste si zaharul la foc mic si se adauga carnea scoasa din supa cu o paleta. Se amesteca continuu, la foc mic. Adaugati sosul de ardei, amestecand continuu si cate putina supa, pana aceasta scade complet, condimentati si adaugati smantana de gatit. Adaugati putin suc de limeta, daca vi se pare prea dulce. Se lasa sa fiarba cateva minute, pana se formeaza un sos consistent, apoi se opreste focul si se acopera pana in momentul servirii. Serviti pe farfurii cu putin orez si coriandru verde tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise