Pui cu ananas si sos dulce-acrisor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pui cu ananas si sos dulce-acrisor

Ingrediente

  • piept de pui (800 g)
  • 1 conserva ananas
  • un ardei gras mare rosu
  • Pentru sos:
  • faina (o lingura)
  • otet (un pahar)
  • zahar (100 g)
  • sos de soia (5 linguri)
  • sare
  • apa (100 ml)
  • sos de rosii (500 ml)
  • Pentru crusta puiului:
  • faina (150g)
  • bere (250 ml)
  • sare (dupa gust)

Mod de preparare

Incepem cu prepararea sosului: punem intr-o cratita sosul de rosii, apa, zaharul, otetul, sosul de soia si putina sare. Se fierbe 10 minute, iar apoi se adauga faina in ploaie (o lingura). Fierbem pana cand sosul capata consistenta.

Preparam crusta pentru pui: punem berea intr-un castron, adaugam faina, putina sare si amestecam. Trecem fiecare bucatica de pui prin pasta si prajim pana devin aurii. Taiem ananasul si ardeiul bucatele si le punem intr-o tigaie mai mare la calit cu 2 linguri de ulei (posibil de masline).

Dupa ce s-a inmuiat ardeiul (il punem inaintea ananasului), adaugam sosul de rosii si puiul prajit. Fierbem 5 minute si mancarea e gata! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise