Amestecati boia cu sare, piper si turmeric si asezonati bine coquelet-ul (inclusiv in interior);
Taiati ceapa verde, usturoiul, salota si salvia marunt;
Caliti cele 2 tipuri de ceapa in o lingura de ulei de masline;
Cand ceapa a devenit aproape translucida adaugati usturoiul si salvia;
Asezonati cu sare si piper daca este cazul;
Stingeti cu vin alb;
Puneti aceasta compozitie atat pe coquelet cat si in interiorul sau;
Topiti untul intr-o craticioara la foc mediu si adaugati faina;
Prajiti-o putin si peste aceasta adaugati treptat stock-ul de pui, amestecand constant cu un tel;
Dupa ce-ati incorporat stock-ul de pui amestecati pana ce compozitia da semne ca se ingroasa;
Adaugati apoi smantana de gatit sau laptele de cocos si continuati sa amestecati cu telul;
Asezonati cu sare si piper daca este cazul;
Luati de pe foc cand are o consistenta cremoasa, amestecand pentru cca 2 min “la rece” (craticioara este inca fierbinte si riscati ca sosul sa faca cocoloase sau sa se taie);
Puneti coquelet-ul intr-un vas de ceramica termorezistenta, adaugati sosul pe deasupra si introduceti-l in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 45 min;
Scoateti-l din cuptor si serviti-l cald;
Pofta buna !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii