Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pui chinezesc cu paste si castane

Ingrediente

  • -350 gr. paste spirala (eu am folosit Arnos spirale)
  • -400 gr. piept de pui
  • -4 linguri sos de soia
  • -25 ml. coniac
  • -2 linguri de miere
  • -1 steluta de anason
  • -1 baton de scortisoara
  • -1/2 lingurita ghimbir ras
  • -150 gr. castane prajite si decojite
  • -200 gr. hribi, sau alte ciuperci
  • -1 legatura de ceapa verde
  • -100 gr. rosii cherry
  • -1 fir de cimbru
  • -1 ardei verde
  • -6-8 bucati piper boabe rosu
  • -1/4 lingurita chimen
  • -1/4 lingurita seminte de in
  • -ulei
  • -sare, daca mai este cazul

Mod de preparare

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete.

Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul, mierea de albine, steluta de anason, batonul de scortisoara, semintele de chimen, semintele de in, piperul boabe si lasam totul la marinat pentru 15 minute.

Intre timp punem intr-o tigaie putin ulei de masline, adaugam ghimbirul, ardeiul taiat bucati mari, ceapa verde taiata rondele si le calim 2-3 minute.

Adaugam apoi ciupercile taiate tot bucati mari. Mai calim 2 minute, dupa care adaugam castanele si rosiile. Mai lasam 1 minut, apoi luam tigaia de pe foc.

Separat, in alta tigaie, punem la prajit la foc mediu, fasiile de pui din marinata. Le intoarcem de pe o parte pe alta pana devin aurii.

Le scoatem, le punem peste legume, adaugam sosul (marinata), firul de cimbru, punem un capac la tigaie si lasam totul sa fiarba la foc mic pana scade lichidul si carnea este patrunsa.

Mai potrivim gustul de sare daca este nevoie, dupa care luam tigaia de pe foc.

Intr-o oala punem al fiert apa cu sare. Cand fierbe apa, adaugam pastele, le lasam 8 minute, dupa care le scurgem de apa si le spalam sub jet de apa rece.

Amestecam pastele cu puiul chinezesc si servim fierbinte asezonat cu seminte de in si de chimen.

Pofta mare s-aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise