Prima data spalati bine ciocanelele, le taiati cartilagiul de langa os daca este cazul, le parliti daca este necesar.
Apoi vine randul marinadei: amestecam toate ingredientele bine plus jumatatea de lamaie taiata felii si fiecare felie taiata in 4.
Zdrobim bucatile de lamaie in bol/cratita cu o lingura si amestecam in continuare. Cand marinada este gata o turnam peste ciocanelele de pui, amestecam bine (indicat ar fi cu mana), punem o folie deasupra si lasam la rece pana a doua zi.
Eu le-am lasat 24h dar pot fi lasate si mai putin.
Se prajesc ciocanelele intr-o tigaie de teflon. Le luam pe fiecare in parte, le crestam pe fiecare parte si apoi le punem in tigaia incinsa. Nu le-am crestat de la inceput pentru ca marinada fiind concentrata si dulce nu am vrut sa intre in carne de tot.
Acum in schimb le crestam, le punem in tigaie si dupa aproximativ 2 minute adaugam si marinada fara bucatile de lamaie.
Lasam la foc mic tigaia, din momentul in care a inceput sa fiarba marinada lasam aproximativ 5 minute, intoarcem ciocanelele si punem capac.
Se lasa pe foc aproximativ 30 de minute cu capac, intorcandu-le la fiecare 10 minute.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute luam capacul pentru a lasa marinada sa scada. Continuam sa intoarcem ciocanelele o data la 5-7 minute pana cand marinada scade (nu de tot pentru ca se arde) si ciocanelele se rumenesc frumos.
O sa observati ca pe parcurs sosul intra tot mai mult in carne. La final trebuie sa aiba o culoare de caramel.
Pentru ca eram sceptica am scos un ciocanel, l-am gustat si frica cea mai mare era sa nu fi intrat de tot marinada in carne si gustul de pui sa nu se mai simta. Chiar daca in timpul prepararii nu se simte miros de carne de pui, nu va faceti probleme.
Cand gusti initial se simte gustul de soia dulce, apoi mestecand se elibereaza restul aromelor, inclusiv cea de pui si la final ramai cu un mix dulce-usor sarat-picant in gura.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii