Pui Basquaise

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Pui Basquaise

Ingrediente

  • 1 pui de casa
  • 150 g jambon
  • 3 cepe
  • 1 kg ardei kapia copti
  • 4 catei usturoi
  • 200 ml vin alb
  • 1 kg rosii - am pus si de culoare galbena
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • boia
  • ulei de masline

Mod de preparare

Ardeii i-am avut copti dinainte, dar daca nu ii aveti, ii coaceti si apoi ii curatati de pielite si cotor , lasandu-i felii.

Curatam ceapa si usturoiul si le taiem julien.Jambonul il feliem.

Puiul il transam si il portionam ,apoi il asezonam cu sare, piper, boia si cimbru.

Punem la incins 3-4 linguri de ulei si prajim puiul pina se rumeneste frumos pe toate partile.Scoatem bucatile de carne , le tinem la cald , iar ceapa taiata o dam la sotat in grasimea ramasa. Adaugam usturoiul si jambonul feliat si lasam sa se soteze putin.

Punem vinul, apoi rosiile fara pielita si taiate cubulete, iar la sfarsit adaugam carnea de pui si foaia de dafin.

Lasam sa fiarba acoperit pina carnea este bine patrunsa cam 40 de minute.

Adaugam si feliile de ardei copti si lasam sa mai fiarba pina scade sosul.

Asezonam si servim cu orez, mamaliguta, piure de cartofi sau cus-cus.

Eu am servit cu orez in straturi cu ardei copt.

Veti fi incantate de bunatatea sosului si va veti linge pe degete, garantat !

Pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/08/pui-basquaise.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise