O noua reteta din Turul Frantei, de data aceasta fara faina, in sfarsit, dar tot cu vin. O reteta din Tara Bascilor, din partea franceza a acesteia, mai precis din Navarra. Caravana turului a trecut pe acolo in etapele grele din Pirinei, cand au ajuns de doua ori la peste 2000 de metri pe renumita ascensiune de pe Col du Tourmalet.
Puneţi într-o tigaie 4 linguri de ulei, caliti ceapa si usturoiul, apoi adaugati praful de cuisoare.
Lasati-le sa se prajeasca timp de 5 minute, pana cand ceapa capata o culoare aurie. Adaugati sare, rosiile si ardeii taiati bucatele. Puneti capacul si lasati pe foc mic 20 de minute.
Se prajeste separat puiul in unt si sunca taiata cubulete. Adaugati sare si piper dupa gust. Bucatile de pui trebuie sa se rumeneasca pe toate partile.
Puneti sa fiarba impreuna cele doua compozitii. Adaugati verdeata tocata si vinul alb, acoperiti cu un capac şi lasati pe foc mic inca 30 de minute.
Se serveste calda, impreuna cu legumele si sosul in care s-a facut. Decorati cu verdeata.
Eu am servit-o cu ardei copti. Pofta buna.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii