Pregatire:
Carnea se spala,se taie fasii groase cat degetul,
Ceapa si ardeiul se curata,se spala si se toaca extrem de fin.
Cartofii se curata si se pun in apa rece,taiati cuburi.
Cipercile se spala si se taie lame,
Untul se scoate de la rece si se lasa pe marginea plitei,sa se inmoaie,
Cascavalul se taie in zece felii,sau se rade.
Mustarul se dilueaza cu o lingura de apa.
Gogosarii se taie felii lungi,sau fasii.
Preparare:
Preparatul are nevoie de vase speciale pntru a putea fi servit individual,de exemplu vase yena sau vase de lut sau alte tipuri de vase termorezistente.Daca pregatiti zece portii puteti sa folositi si o tava metalica,ceva mai adanca.Daca gatiti zece portii si faceti asta intr-o tava,va recomand sa fierbeti cartofii in coaja si dupa ce-i curatati,sa-i taiati rondele,pentru ca se vor aseza mai bine.
Intr-o tigaie larga puneti o lingura de ulei de masline sa se incalzeasca,apoi puneti untul moale.Lasati sa se topeasca usor untul apoi dati focul tare sa se incinga tigaia.Puneti carnea si ciupercile in tigaie(nu puneti sare) sa se rumeneasca usor,nu le prajiti.Cand bucatelele de carne sunt albe si elastice,trageti tigaia de pe foc si scurgeti grasimea,sau scoate-ti carnea in alt vas,ca sa ramana grasimea in tigaie.Mai adaugati restul de ulei care v-a ramas si puneti tigaia pe foc impreuna cu ceapa si ardeiul tocate.
Mestecati continuu,sa nu se arda,pana cand legumele se sfarama intre degete.Daca din tigaie s-a evaporat toata apa de la legume,adaugati vinul,lasati la foc tare sa se evapore alcoolul(daca ia foc nu va speriati,indepartati tigaia de flacara si lasati sa se stinga singur),puneti mustarul si praful de curry.
Dupa ce s-a colorat sosul lasati la foc mic 2-3 minute.Adaugati smantana in sos cate putin,amestecand energic.In tot acest timp focul este la minim,puneti totodata parmezanul ras.Pastrati focul mic si mestecati continuu pana se topeste parmezanul si se leaga sosul.Puneti zaharul.In functie de cantitate poate dura pana la 10minute.Cand a dat primul clocot puneti carnea in sos sa se omogenizeze gusturile.Lasati cateva minute si trageti tigaia de pe foc.Asezati cartofii rondele in tava daca faceti 10 portii odata,sau cartofii natur in vasa yena daca faceti portii individuale.Sarati si piperati.Peste cartofi puneti sosul din carne cu smantana si ciuperci.Daca ati facut portii individuale puneti cate o felie de cacaval pe fiecare portie.In tava presarati cascavalul ras.Peste cascaval faceti decor din gogosari si dati la cuptor.Cand a prins putina culoare,scoateti,puneti cate o crenguta de patrunjel si serviti.
Servire:
Preparatul se numeste Pui Vienez,dar am modificat denumirea pentru ca am gasit acest nume intre retetele gustos.ro.Nu mi-a placut nici reteta nici ingredientele si m-am hotarat sa va dau aceasta interpretare,sub denumirea de mai sus.
Este un preparat de baza,se serveste fierbinte,dupa cum vedeti are si garnitura inclusa,deci este complet.Pentru pesoanele care mananca mai putin se micsoreaza cantitatea de cartofi,sau se elimina complet.Gustul sosului:dulce acrisor,usor sarat,gust de pui,aroma de mustar si curry.Culoarea sosului galben-verzui,cam ca uleiul extravirgin de masline.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii