Pui acru-dulce

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pui acru-dulce

Ingrediente

  • - 500 g piept de pui, taiat cuburi cca 2cm,
  • - 1/4 pahar de amidon de porumb,
  • - 1 chiper rosu, sau galben, sau verde, taiat cuburi de cca 2 cm,
  • - 4 felii de ananas, taiate in patru,
  • - vreo 6-8 cepe mici cat oul de prepelita, sau o ceapa normala de marime medie, taiata in patru,
  • - 500-600 ml ulei pentru a praji cuburile de pui
  • pentru sos:
  • - 5 linguri de apa + 2 linguri de amidon de porumb, se dizolva,
  • - 4 linguri ketchup,
  • - 4 linguri zahar,
  • - 3 linguri otet de mar,
  • - 2 linguri de sos de soia,
  • - sare dupa gust

Mod de preparare

Eu am pregatit aceasta mincare in wok.

- Se taie pieptul de pui cuburi de 2 cm si se pune intr-o sita; se presara cu 1/4 de pahar de amidon de porumb, se amesteca bine pentru ca toata carnea sa fie acoperita cu amidon. Se prajesc cuburile de piept de pui in ulei foarte fierbinte, dar nu se prajesc pana de vin rumene, ci aurii.

- Se taie cuburi chiperul si in patru ananasul si deasemenea si capa in patru, daca nu folositi acele cepe mici, care au nevoie numai sa fie curatate de coaja. In acelasi wok, sau tigaie, pe care o spalam dupa ce am prajit puiul, se pune o lingura de ulei si se parajeste ceapa, un minut, dupa care se adauga ananasul, iar la sfarsit cuburile ce chiper, iar duoa cca 3-4min punem cuburile de pui.

- Preparam sosul din ketchup, zahar, otet, sos de soya, zahar, amestecam foarte bine si punem in wok, mai lasam 3 min dupa care adaugam apa amestecata cu amidonul si saram dupa gust, lasam pina totul da in fiert; se ia de pe foc si se serveste ori cu orez alb ari orez chinezesc, dupa dorinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise