Punem stafidele la inmuiat cu coniac sau vin(30 min)-Punem laptele la fiert impreuna cu:smintina, betisorul de scortisoara ,coaja de lamaie si portocala-Inainte sa fiarbe laptele adaugam zaharul brun-Cand incepe sa fiarba luam de pe foc si punem capac pentru a nu iesii tot mirosul-Painea o rupemm in bucatele mici , adaugam laptele racit putin si strecurat,ouale batute, multa scortisoara praf,stafidele si jumatate din coniac si invirtim bine bine-Apoi facem caramelul ce il vom pune dedesuprul tavii-Punem zaharul intr-o cratita antiaderenta si citeva picaturi de zeama de lamaie lasam sa ia culoare- Atunci invirtim si al punem intr-o tava de 24/20 -Rasturnam amestecul(de paine) deasupra-Bagam la cuptor la bainmarie timp de 1 ora la 180 grade.Scoatem si lasam sa se raceasca-Apoi bagam la frigider pana a doua zi.Se serveste rece.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii