Prune în sos de vin rosu cu inghetat de vanilie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de prune, 500 ml vin rosu, 150 g zahar,
  • 2 batoane de scortisoara, 2 cuisoare, 40 ml Armagnac, circa 300 ml
  • înghetata de vanilie.

Mod de preparare

Într-o crarita pui la încalzir vinul rosu, zaharul si

condimentele aromate si le lasi sa fiarba circa 5 minute.

Speli prunele, le desfaci în jumarati, le scoti sâmburii si le pui în

fiertura de vin. Reduci focul si mai lasi totul la fiert circa 6 minure.

Scoti prunele cu o spumiera, iar lichidul îl mai lasi la fiert pâna

devine un sirop. Apoi il iei de pe foc, arunci condimentele si torni

coniacul.

Fructele le tai in felii, le stropesri cu sirop si lasi un pic la racit.

Pui prunele cu sosul de vin pe farfurii de desert si lânga ele - unul

sau mai multi bulgarasi de inghepra de vanilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise