Galbenusurile se amesteca cu praful de copt stins cu cateva picaturi de lamaie. Ulterior se adauga treptat 6 linguri de zahar, zaharul vanilat, coaja rasa de portocala, apa minerala, uleiul/untul topit (prefer untul deoarece aluatul iese mai fraged)si la final faina (cate putin, nu toata deodata). Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (nu prea mare, de dimensiuni mijlocii) tapetata cu faina si unt sau peste o foaie de copt. Deasupra se presara stafide. Se da la cuptor circa 15-20 minute(se incearca blatul cu o scobitoare, dc pe ea nu raman firimituri, atunci este gata). Dupa ce am bagat compozitia la cuptor, se bat albusurile spuma(peste care am pus un praf de sare). Se amesteca cu cele 4 linguri de zahar. Cand blatul este gata, se distribuie egal albusul spuma peste el si se presara cu nuci. Se introduce din nou la cuptor si se lasa pana cand albusul devine auriu (nu trebuie lasat mult pt ca se arde). Dupa ce s-a racit, se taie pe un platou (din ingredientele de mai sus, ies cam 16 bucati de prajitura).
Alte variante: blatul copt, inainte de a adauga albusul, se poate unge cu gem. In loc de nuci, se poate rade ciocolata deasupra.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii