Prajituri trandafiri cu spuma

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Prajituri trandafiri cu spuma

Ingrediente

  • 40 gr de drojdie
  • 1/4 pahar de apa calduta
  • 1 lingura de zahar
  • ptr aluat
  • 4pahare de faina
  • 200 gr de margarina sau unt moale
  • 2 galbenuse
  • 1/4 pahar apa sau lapte
  • 1lingura esenta de vanilie
  • putina sare
  • ptr umplutura
  • 3 albuse 3/4 pahar zahar
  • 1lingura de esenta de vanilie
  • 2linguri de koniak
  • 3-4 linguri nuca macinata
  • alta umplutura
  • 50 gr margarina topita
  • 1pahar zahar
  • 2 linguri de cacao 1 lingurita scortisoara
  • ptr uns pe deasupra
  • 1ou batut
  • 1/2 pahar zahar

Mod de preparare

Intii faci o maia din drojdie cu zahar si apa si lesi pina incepe putin sa creasca.Restul procedeului il fac la mixer pun toate ingridentele inauntru si maia si il las sa lucreze 5 minute pina se formeaza un aluat moale dar nu lipicios daca este nevoie adaugi putina faina.Eu il las in frigider citeva minute pina pregatesc umplutura.

Umplutura cu spuma

Bat bine albusele cu zaharul pina primesc o spuma tare adaug esentele si nuca usor pina se cuprinde totul.

Aluatul il tai in doua si din fiecare parte intindem o foaie subtire pe care o taiem in doua.Pe fiecare foaie ungem cu crema de albus si le rulam dupa care taiem bucatele de 2cm grosime si le asezam in picioare asa se formeaza trandafir.Se coc la temperatura medie 30-40 de minute pina sint rumenite.Eu le pun pe o tava cu pergament si astfel nu se prind la fund.

La cealalta umplutura -amestec zaharul cu cacao si scortisoara si pe foaia intinsa o ung cu margarina topita si presor amestecatura de zahar cu cacao si scortisoara.Le rulez le tai in portii si deasemeni le ridic in picioare cind le pun in tava.Dar intii bat un ou si trec prin oul batut si inmoi partea care va fi deasupra in zahar (1/2 pahar de zahar il torn pe o farfurie plata si inmoi fiecare trandafir in zahar inainte de a pune pe tava).Le coc la temperatura medie 30-35 de minute pina sint putin maronii.Trandafirii iesa minunati cu ambele umpluturi si aluatul insasi usor de pregatit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise