Prajituri de ciocolata " Muntele Everest "

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g glazura fondanta alba gata preparata
  • zahar pudra pentru tapetat
  • 1 lingura de cacao pudra
  • 1 lingura de apa calda
  • cateva picaturi de esenta de menta
  • 350 g ciocolata alba
  • hartie de copt

Mod de preparare

1. Pe o suprafata de lucru pe care s-a presarat putin zahar pudra, se framanta glazura pana cand se inmoaie. Se amesteca pudra de cacao cu apa calda pana cand se obtine o pasta.

2. Se adauga pasta de cacao si esenta de menta peste glazura. Tapetati-va mainile cu zahar pudra si continuati sa framantati glazura pana cand ciocolata este perfect inglobata si glazura capata culoarea maronie.

3. Se tapeteaza o tava de copt cu hartie pentru copt. Se iau bucati mici de glazura de ciocolata si se formeaza munti mici de aproximativ 3 cm inaltime, apoi se asaza pe tava de copt. Dupa ce s-a epuizat intregul aluat, se asaza o coala de hartie pentru copt deasupra prajiturilor si se lasa peste noapte la uscat.

4. Se topeste ciocolata, apoi se rupe in bucati mici intr-un bol rezistent la caldura si se topeste deasupra unui vas cu apa calda.

5. Se inmoaie varfurile fiecarui munte in ciocolata topita si se asaza inapoi pe tava de copt.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise