1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius / marcajul de gaz 4. Se unge o tava de copt dreptunghiulara de 25 cm x 15 cm.
2. Se pune untul si zaharul intr-un castron mare si se bat pana cand capata o consistenta cremoasa. Se adauga ouale si 110 g de miere.
3. Se adauga faina si praful de copt cu o lingura de metal, amestecand bine. Se rastoarna amestecul in tava unsa si se niveleaza cu un cutit. Se coace timp de 25-30 minute pana cand capata culoarea aurie si centrul revine cand este apasat.
4. Se lasa la racit in tava inca 5 minute, apoi se rastoarna pe un gratar de racit.
5. Se pune o lingura de miere intr-o sosiera termorezistenta si se incalzeste 2-3 secunde pana cand se lichefiaza. Se unge prajitura cu miere si se lasa sa se raceasca complet. Se taie prajitura in 15 careuri si apoi se taie pe diagonala pentru a obtine 30 de bucati triunghiulare sau piramide.
Pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii