Prajiturele la moment

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajiturele la moment

Ingrediente

  • 12 linguri de unt
  • moale
  • 10 linguri zahar
  • un ou
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 2 cani de faina alba
  • o jumatate lingurita praf de copt
  • o jumatate lingurita de sare
  • 5 linguri cana gem de zmeura(puteti pune si gem de capsuni).

Mod de preparare

Intr-un castron se bate untul cu zaharul pina cind se obtine o crema usoara si spumoasa.Se adauga si se amesteca oul si vanilia.Se combina faina,praful de copt si sarea;se adauga treptat in mixtura cremoasa.

Se imparte aluatul in patru portii egale;se ruleaza fiecare in suluri lungi de 30 de cm.Se pun in doua tavi(eu le-am pus intr-o tava pe toate dar cresc foarte mult si este indicat sa coaceti cite doua)Se face o adincitura in mijlocul fiecarui sul de aluat;se umple cu gem.Se coc timp de 15-20 de minute,sau pina cind incep sa devina maronii.Se lasa sa se raceasca 2 minute;se taie diagonal in felii groase de 2 cm.Se scot sa se raceasca de tot pe gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise