1.Se preincalzeste cuptorul la 140-160*C.
2.Se amesteca zaharul cu jumatate din cantitatea de violete(15),bine spalate,se adauga untul , oul si siropul si se amesteca impreuna 2 minute.Se incorporeaza bicarbonatul,sarea si faina.Se amesteca totul bine,apoi se adauga restul de violete si se mai amesteca 30 secunde.
2.Pe o tava unsa si captusita cu hartie de copt se pun cu lingura gramajoare de marimea unei nuci,care se aplatizeaza putin si se pune cate o violeta pe fiecare.Se coc prajiturelele timp de 10-12 minute si se servesc cu un ceai verde, de exemplu.
Nota:La sfarsitul secolului al XIX-lea,un oarecare domn Viol, din Toulouse , a avut ideea de a cristaliza florile de violete pentru a face bomboane ,la fel procedand si cu petalele de trandafir sau semintele de mimosa .Aceasta idee a avut un succes enorm, idee ce se pastreaza si in zilele noastre.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii