Prajiturele cu miere, curmale si nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 200 g curmale (se gasesc in pachete de 250 g = 18.000 lei, la magazinele turcesti sau arabesti, ca si la supermarketuri),
  • 100 g faina,
  • 60 g miez de nuca,
  • 2 oua,
  • 70 g unt,
  • 2 linguri miere,
  • 1 lingurita drojdie uscata,
  • un praf de sare,
  • 1 lingura zahar pudra.

Mod de preparare

Se unge o tava patrata, cu latura de 24 cm. * Se scot samburii din curmale, care se taie in bucati nu foarte mici, se pun intr-un vas, se adauga miezul de nuca (maruntit), faina, drojdia si sarea. * Separat se bat ouale, se adauga untul usor topit, mierea si totul se toarna peste curmale si nuci. Intreaga compozitie se toarna in tava, care se da la cuptorul incins in prealabil la 180°C, si se lasa 30 de minute. Se taie in bucati de 2x5 cm si se trec cu extremitatile prin zahar. Se servesc reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise