Prajiturele cu fistic si sos de iaurt

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Prajiturele cu fistic si sos de iaurt

Ingrediente

  • 120 gr de unt
  • 3/4 pahar de zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 pahare de faina
  • 11/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 de lingurita sare
  • 120 gr de fistic intreg curatat
  • 120 gr picaturi de ciocolata alba
  • ptr sosul de iaurt
  • 1 pahar de iaurt gros
  • putin zahar la gust
  • putina coaja de lamaie rasa dupa gust.

Mod de preparare

In oala mixerului amestecam untul cu zaharul pana devine o crema spumoasa adaugam ouale si coaja de lamaie amestecam adaugam faina cu praful de copt amestecam dupa care adaugam fisticul si ciocolata si intrerupem actiunea mixerului. Aluatul se ruleaza in doua rulouri subtiri.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade tapetam o tava cu pergament si asezam rulourile pe tava si le dam la copt ptr 25 de minute pana se rumenesc.

Lasam sa se raceasca dupa care taiem felioare de 1cm si le asezam pe tava tapetata. Le dam la cuptor la 160 de grade ptr a le usca 20 de minute. Ies foarte crocante

ptr sosul de iaurt - amestecam iaurtul cu zahar si coaja de lamaie rasa gustam sa fie dulce dupa gustul nostru si servim cu prajiturelele. Eu le-am pregatit dar am taiat fisticul in doua ca sa fie mai gustos in prajiturele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise