Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua.
Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor ’60. Asadar nu este o prajitura veche, ramasa de pe la bunici si strabunici, ea ajungand in Romania pe la sfarsitul anilor ’80.
Pentru Blat:
Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie.
Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin, pe urma adaugam uleiul si laptele, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Atentie sa nu faceti ca mine, adica sa amestecati faina, praful de copt si cacao impreuna ca altfel riscati sa nu mai aveti blat alb :( si nu mai este asa de aspectuoasa prajitura!
Intr-o tava de dimensiunea 32-35cm pe care o tapetam cu hartie de copt turnam jumatate din cantitatea de compozitie obtinuta, iar cu cealalata jumatate o amestecam cu cacaua si amestecam pana obtinem un aluat maro. Turnam peste blatul alb din tava, nivelam frumos, iar deasupra presaram toata suprafata visine din visinata, pe care le-am avut la scurs intr-o sita.
P.S. Greseala mi-am asumat-o si a trebuit sa ii mai pun un pic de cacao in cealalata jumatate de compozitie, macar sa diferentiez putin culorile :D (dar se vede cat de cat, zic eu :D)
Dam tava la cuptor pentru cca.30-35 minute sau facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, lasam blatul sa se raceasca complet.
Pentru crema:
Intr-un ibric marisor, punem pe foc laptele impreuna cu plicul de budinca, zaharul si putina esenta de vanilie. Amestecam continuu, pana cand incepe sa se ingroase. Oprim focul si lasam sa se raceasca complet, amestecand din cand in cand pentru a nu se forma o crusta deasupra.
Cand crema s-a racit bine, mixam frisca lichida pana se intareste si cu o lingura punem din crema racita mixand mereu pana incorporam bine totul si obtinem o crema omogena.
Punem crema obtinuta peste blatul rece, nivelam frumos deasupra si dam prajitura la frigider si ne ocupam de glazura.
Pentru glazura:
Intr-un ibric punem pe foc frisca lichida impreuna cu ciocolata, iar cand s-a topit de tot oprim focul si lasam sa ajunga la temperatura camerei.
Turnam glazura peste prajitura si nivelam frumos, iar cu ajutorul unei furculite, trasam valuri pe intreaga suprafata.
Dam prajitura la rece pentru 2 ore sau peste noapte.
Se taie cuburi cu un cutit foarte ascutit.
Este super delicioasa si foarte lejera.
Stiu ca reteta originala este cu mult unt, iar eu ma cam feresc de untul in exces, insa toti cei care au gustat-o au fost foarte placut surprinsi de gustul prajiturii, le-au placut foarte mult.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii