Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam laptele si uleiul, iar la final incorporam faina si bicarbonatul. Impartim compozitia in doua si in una din ele adaugam cacao. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt compozitia alba. Turnam deasupra compozitia cu cacao. Lasam fructele la scurs si apoi le repartizam uniform pe toata suprafata prajiturii. Dam la cuptor la foc mediu.
Punem pe foc laptele impreuna cu zaharul, esenta si budinca de vanilie si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. O lasam sa se raceasca si amestecam din cand in cand ca sa nu formeze crusta. Adaugam smantana in budinca de vanilie rece. Omogenizam. Intindem crema peste prajitura rece si nivelam.
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida, omogenizam, lasam sa se racoreasca putin si intindem peste crema. Cu ajutorul unei furculite trasam valuri pe intreaga suprafata. Dam prajitura la rece pentru cel putin o ora, iar apoi o taiem cuburi cu un cutit bine ascutit pe care il trecem de fiecare data prin apa fierbinte.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii