Prajitura valurile Dunarii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura valurile Dunarii

Ingrediente

  • 300g unt
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 5 oua
  • 1+1/2 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri de cacao
  • 100g ciocolata
  • 100ml frisca lichida
  • visine din compot sau de la congelator
  • 1 plic pudding de vanilie
  • 200 unt
  • 4 linguri de zahar

Mod de preparare

Am frecat untul cu zaharul.Cand s-a topit zaharul pe jumatate, am adaugat ouale unul cate unul si am batut pana ce s-a topit zaharul de tot.Faina am amestecat-o cu praful de copt si apoi am adaugat-o un compozitia de oua si unt.Compozitia a iesit ca o smantana groasa.Am turnat o parte (jumatate sau trei sferturi) in tava tapetata cu hartie de copt.Compozitia ramasa am amestecat-o cu cacao si am turnat-o peste compozitia alba.Am nivelat si am pus compozitia la cuptor pentru 35 de minute la treapta 2.

Am adaugat visinele (fara samburi) dupa 10 minute peste prajitura.Eu asa adaug fructele peste prajitura, dupa ce s-a copt putin ca sa nu se lase toate pe fundul tavii.

Am preparat budinca de vanilie conform instructiunilor de pe pachet si cand s-a racit am amestecat-o cu untul.A iesit destul de multa cantitativ.Cred ca ma folosit doar un sfert pentru aceasta prajitura, restul am folosit-o la prajitura alba ca zapada.

Dupa ce am pus si crema din budinca, am topit ciocolata cu frisca lichida si am glazurat-o.Sfat: folositi ciocolata buna sau ciocolata cu lapte!eu era sa o dau in bara pentru ca am combinat ciocolata buna cu una mai putin buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise