Blat:
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca.
In tava unsa si tapetata se pune 3/4 din aluat.1/4 se amesteca cu cacao si se toarna aleatoriu in tava.Deasupra se pun visinele care au fost in prealabil inmuiate in esenta de rom si se da la cuptor.Prajitura se raceste.
Crema:
Cele doua budinci impreuna cu sase linguri de zahar se dizolva in 100 ml suc portcale.500 ml de lapte si cu restul de 400 ml suc de portocale se pun la fiert.Se adauga budincile dizolvate si se fierb pina se ingroasa.
Separat se inmoie in apa rece (aprox.150 ml )cele 2 plicuri de gelatina alimentara.Dupa ce gelatina a crescut,
se pune deasupra focului(nu direct pe foc)pina se topeste.Se racoreste putin si apoi se amesteca cu crema de budinca.Intre timp se bate frisca cu 150 ml de lapte rece.Cind budinca este aproape rece se amesteca cu frisca.
Crema se aseaza peste prajitura(eu las prajitura in tava pina la terminare).Peste crema se aseaza bucatelele de ananas.
Glazura:
se amesteca plicul de tort jelee cu doua linguri de zahar si cu sucurile indicate.Se fierbe.Se lasa putin sa se racoreasca,apoi se toarna cu lingura peste prajitura,astfel incit sa fie uniforma.Se da la rece.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii