Avem nevoie de patru boluri . In primul bol ,spargem ouale intregi, adaugam zaharul si mixam pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Mixand in continuare, adaugam in fir uleiul, apoi laptele.
In al doilea bol, amestecam bine branza dulce cu smantana si vanilia.
In al treilea bol amestecam faina cu praful de copt. Al patrulea bol contine visinele spalate si fara samburi.
Pentru a optine coca propriuzisa incepem sa le incorporam astfel:
Adaugam in primul bol (cel cu ouale), amestecul de branza si cu ajutorul unei palete amestecam usor. Adaugam faina, apoi visinele si amestecam usor cu paleta, pana la incorporare.
Aluatul este moale si are consistenta clatitelor americane.
Ungem o tava ne-aderenta cu 20g unt, turnam coca si dam la cuptorul dinainte incalzit, la foc mic, pentru o ora si jumatate.
Cand este gata, deasupra v-a prinde o culoare frumoasa maronie si v-a mirosi minunat in toata casa. Stingem flacara si lasam tava in cuptor, pentru inca o ora cel putin, dar cu usa cuptorului deschisa! Asa vom avea o suprafata neteda, intacta si fara crapaturi.
Cand este complet rece, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii