Reteta de prajitura Tosca, simpla, delicioasa si usor de preparat. Cum faci acasa reteta de prajitura Tosca.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C. Mixam foarte bine albusurile cu un praf de sare pana incep sa capete consistenta, apoi adaugam putin cate putin zaharul. Continuam sa mixam pana cand obtinem o bezea tare si adaugam macul. Amestecam delicat iar apoi incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Acoperim o tava de 25×35 cm cu hartie de copt si punem compozitia, niveland-o bine. Coacem blatul 25-35 de minute la 180°C pana incepe sa se rumeneasca usor. Pentru siguranta facem testul cu scobitoarea. In cuptor blatul va creste destul de mult dar dupa racire se va lasa.
Crema se prepara astfel. Intr-o craticioara amestecam foarte bine galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana cand vom obtine o compozitie cremoasa si deschisa la culoare.
Apoi incorporam bine amidonul, turnam laptele si punem vasul pe foc. Amestecam continuu pentru a nu se lipi iar dupa ce da in fiert cam doua, trei clocote, stingem focul. Dupa cateva minute punem untul cubulete, esenta de vanilie si amestecam pana se incorporezaza bine. Lasam 10 minute sa se mai racoreasca si punem crema paste blatul bine racit, in tava in care a fost copt. Nivelam uniform si asezam deasupra biscuitii insiropati usor in cafea.
Glazura se prepara simplu. Topim ciocolata impreuna cu smantana dulce si untul la foc mic sau la microunde. Apoi o intindem peste stratul de biscuiti, niveland bine cu o spatula.
Daca doriti, decorati cu ciocolata alba data pe razatoarea fina asa cum am facut eu.
Punem prajitura la rece cateva ore sau peste noapte, apoi o portionam si putem savura o bucata (sau chiar doua) din minunata prajitura Tosca. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii