Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tiramisu rețeta originală

Ingrediente

  • 400 gr piscoturi Savoiardi,
  • 500 gr crema Mascarpone,
  • 4 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 300 ml cafea tare fara zahar,
  • 3 esente de rom,
  • 500 ml frisca lichida,
  • cacao pentru ornat.

Mod de preparare

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală:

Se separa ouale.Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si devin spumoase.Se adauga apoi crema Mascarpone si se amesteca usor pana se omogenizeaza amestecul.Intr-un alt bolse bat albusurile spuma si apoi se toarna peste amestecul de galbenusuri cu Mascarpone si se invarte usor cu lingura pana la omogenizare.Se bate frisca lichida si apoi se adauga peste amestecul de galbenusuri + Mascarpone + albusuri si se amesteca iar incet cu lingura pana la omogenizare.

Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafeaua amestecata cu esentele de rom dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul,se incearca sa nu fie mult spatiu intre ele.(eu am folosit tava mica de aragaz in care am pus staniol).Dupa ce s-a pus primul strat de piscoturi se pune jumatate din crema si se uniformizeaza.Apoi se pune al doilea strat de piscoturi inbibate in cafea si rom si se uniformizeaza cu restul de crema peste ele.Se pudreaza din belsug cu cacao incat sa formeze un strat uniform(sau se pot face si modele dupa preferinte).Se lasa la rece cateva ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise