Foile:
Se separa galbenusurile de albus. Albusurile se bat bine si se adauga treptat zaharul pana se termina. Galbenusurile se amesteca cu sarea si uleiul turnat ca la maioneza, apoi se adauga apa. Compozitia de galbenusuri se amesteca cu albusurile. Apoi se adauga faina in reprize amestecand usor sa nu se formeze cocoloase. Din aceasta compozitie ies 4 foi care se coc pe rand in cuptorul preincins la 190g C 6 - 8 minute. Fiecare foaie se intinde usor pe cate o hartie pergament si se pune apoi in tava de aragaz. Se pastreaza pe hartie pana la folosire.
Cremele:
Procesul de preparare este la fel la ambele creme, doar ca in una se pune cacao.
300 ml lapte rece se pune la foc impreuna cu zaharul.
Faina se omogenizeaza cu 200ml lapte rece (pentru a evita cocoloasele) se adauga cele 2 oua (si cacao la crema de cacao), un praf de sare si se amesteca bine. Cand laptele a fiert se pune faina omogenizata, se amesteca tot timpul sa nu se prinda de cratita. (daca aveti o oala cu pereti dublii ar fi si mai bine) Se lasa sa fiarba 10 - 15 minute, se ia de pe foc, se adauga aromele si untul. Se lasa la racit.
Se umplu foile unse pe rand cu crema de cacao si vanilie.
Glazura:
Se pune ciocolata rupta bucati mici, se adauga zaharul si apa si se tine pe foc pana se ingroasa totul. Se adauga untul si se amesteca bine, apoi se unge prajitura. Se lasa la rece pentru 1 ora apoi se taie in functie de preferinta.
Prajitura se poate orna si cu frisca, ciocolata rasa sau ce va place.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii