Blaturile maro:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu untul, de la temperatura camerei.
Adaugam laptele, cacaoa, esenta, apoi praful de copt si faina.
Albusurile le mixam spuma impreuna cu zaharul.
Le incorporam peste compozitia de galbenusuri, cu o paleta, cu miscari usoare. Impartim compozitia in mod egal, in doua boluri.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnam prima parte de compozitie.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12-14 minute.
Cand este gata primul blat, il scoatem din cuptor si la fel procedam si cu celalalt. Le lasam sa se raceasca.
Blatul alb:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam faina, praful de copt si coaja rasa de portocala.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete.
Tapetam aceeasi tava cu hartie de copt, turnam compozitia.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20-25 de minute, pana este copt. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul, semintele de la pastaia de vanilie, putin lapte. Amestecam bine sa nu ramana cocoloase de amidon.
Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot, dam focul la mic, turnam compozitia de amidon.
Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca, apoi o tragem de pe foc, o acoperim cu folie si lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit crema, o mixam putin, apoi punem untul de la temperatura camerei, coaja rasa de portocala si mixam pana obtinem o crema spumoasa.
In tava in care am copt blaturile, asamblam prajitura.
Punem o foaie maro, jumatate din crema si o nivelam.
Punem blatul alb, restul de crema pe care o nivelam si iar blat maro.
Glazura:
Intr-o cratita punem ciocolata rupta bucatele cu frisca.
Le transferam pe foc, focul sa fie potrivit, si amestecam continuu pana ciocolata este topita.
Luam de pe foc, lasam sa se raceasca atat cat sa fie usor calduta si o turnam usor peste prajitura.
O lasam sa stea cam o ora la temperatura camerei, apoi o bagam la frigider.
Dupa 4-5 ore, se portioneaza si se serveste.
Sa aveti pofta!
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii