Prajitura televizor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura televizor

Ingrediente

  • Am gasit reteta intr-un blog(nu-mi aminresc exact care,n-as vrea sa fac rau nimanui,si am adaptato,dupa priceperea si imaginatia mea);
  • Pt foi avem nevoie de:
  • 125g unt
  • 5 lg zahar
  • 1 ou
  • 1 lg cacao
  • 12 linguri faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • Pandispanul:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • Pt crema:
  • 500ml lapte
  • 85 g amidon
  • 150g zahar
  • 1 ou
  • 200g unt temperatura camerei
  • coaja si zeama de la o portocala
  • Glazura.
  • 1 tableta de ciocolata amara
  • 100ml frisca lichida

Mod de preparare

Foile:am amestecat toate ingredientele,am impartit aluatul in doua si le-am pus in frigider pt 30 minute;

Intre timp am pregatit pandispanul:Am batut galbenusurile bine si trptat am adaugat zaharul pana ce compozitia a devenit spumoasa;Am adaugat albusurile batute cu un praf de sare(spuma tare),iar in final faina cernuta,putin cate putin,am omogenizat;Compozitia obtinuta se introduce in cuptorul cald 180°C timp de 18-20 minute,intr-o tava tapetata cu ulei si hartie de cuptor!

Lasam pandispanul sa se raceasca si pregatim foile: eu le-am intis direct pe hartie de cuptor speciala si am copt foile cam 10 minute,pana devin crocante;

Le dam deoparte si trecem la prepararea cremei:

Crema:50 ml lapte il amestecam cu amidonul,zaharul si oul intreg,restul laptelui il punem la fiert intr-o cratita cu fundul dublu; Cand laptele fierbe,adaugam amestecul de mai sus,amestecand incontinuu pana acesta ingroasa ;

Intre timp untul moale l-am batut cu mixerul pana devine crema si-l adaugam in crema racita putin cate putin si omogenizand bine;

Asamblare:

-pe un fund de lemn curat asezam o foaie ,ungem cu jumatate din crema obtinuta,asezam blatul de pandispan,ungem cu crema ramasa si asezam cea de-a doua foaie;

Pregatim glazura:ciocolata rupta bucati,amestecata cu frisca le punem intr-o craticioara care la randul ei vine introdusa intr-o cratita mai mare cu apa fiarta;

Amestecam bine compozitia pana la topirea ciocolatei si turnam peste ultima foaie;

O intindem uniform si-o dam la rece;M

Daca serviti prajitura in aceiasi zii insiropati blatul,pt a doua zii prajitura va fii bun ade servit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise