Mod de preparare:
1.6 albusuri de bat spuma, se adauga 3 linguri apa, 9 linguri zahar, puse pe rand si , dupa ce sunt batute bine, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de copt, 5 linguri de faina, 4 linguri de nuca macinata, 2 linguri cacao si toata compozitia se toarna intr-o tava unsa si infainata .Se coace la foc potrivit.
2.Se prepara crema:
4 oua intregi se bat pe abur cu 8 linguri de zahar. Separat, din 200 ml. lapte , 2 linguri faina, 1 lingura cacao, 4 linguri de zaghar se face o crema , care se lasa la racit.Cand s-a racit, se anesteca cu 300 g. unt, frecat spuma in prealabil, se adauga 1 cana de nuci macinate, 1 cana de nuci prajite si taiate marunt , visine si bucati mici de ciocolata si crema fiarta de oua.
3.Se prepara foaia de dobos si se coace.
4.Peste blatul racit si insiropat(l-am insiropat cu sirop de ness si zeama de la visine) se pune crema, apoi foaia de dobos si se acopera cu glazura de ciocolata.Peste glazura se presara nuca de cocos.(vezi imaginea)

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii