Prajitura Snickers

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Snickers

Ingrediente

  • Blat: 6 albusuri, 100gr de zahar , 1/2 praf de copt , 250gr de nuci macinate, 4 linguri de faina si 2 de gris, 200 gr de ciocolata alba
  • Crema de caramel: 150 de grame de zahar, 6 galbenusuri, 200 de gr de unt, 250 gr de nuci taiate marunt.
  • Si 3 linguri de frisca lichida sau lapte, 200 grame de ciocolata neagra sau cu lapte pentru glazura de ciocolata

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare, dupa care se incorporeaza treptat zaharul, dupa care adaugam faina, grisul si praful de copt invirtind cu o paleta de sus in jos la final adaugam si nuca macinata si amestecam putin incet. Amestecul il punem intro tava tapetata cu hirtie de copt si o lasam la foc circa 25 de minute. Intre timp dam pe razatoare ciocolata alba si o punem la frigider pina ce vom scoate aluatul din cuptor, odata scos, o sa presaram ciocolata peste ea asa calda

Ciocolata se va topi usor si nu mai este necesara topirea ciocolatei in prealabil la baie de aburi

Crema: Caramelizam zaharul, cand obtinem un sirop gros si zaharul este topit in intregime, adaugam untul. In final, adaugam galbenusurile batute in prealabil (pana cand au devenit albicioase si si-au dublat volumul).

Amestecam putin dupa care adaugam si nucile se mai lasa 2 minute pe foc si se da la racit.

Cind crema sa racit putin o turnam peste blatul acoperit cu ciocolata alba. Lasam prajitura sa se raceasca complet, dupa care o dam la frigider doua ore!

Scoatem prajitura de la frigider si o acoperim cu 200g de ciocolata topita.

dupa care se mai pune la frigider inca o ora.

Sper sa va placa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise