Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand este gata (cand intoarcem vasul si nu cade compozitia) adaugam zaharul si batem pana ce se dizolva, apoi adaugam nuca si la sfarsit faina. Dupa ce adaugam faina nu mai batem, amestecam compozitia de jos in sus usor. Ungem tava cu ulei si tapetam cu hartie de copt, preincalzim cuptorul si asezam aluatul in tava. Il punem la cuptor pentru 25-30 minute la foc mediu. Este gata cand trece testul cu scobitoarea. Cand este copt se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit facem GLAZURA 1:
Taiem ciocolata alba si o topim pe baie marin cu 5 linguri de ulei.Cand este lichida o intindem pe toata suprafata blatului racit.Lasa glazura sa se intareasca.
CREMA CARAMEL:
Frecam galbenusurile cu 7 linguri de zahar.Separat ardem 5 linguri de zahar, in care adaugam margarina si amestecam pana aceasta se topeste, adugam 1 cana de nuca taiata si amestecul de galbenus cu zahar.Se fierbe totul pana se leaga(sa fie ca o ciulama). Crema se intinde peste ciocolata alba.
GLAZURA 2
Taiem ciocolata neagra si o topim pe baie marin cu 5 linguri de ulei.Cand este lichida o intindem peste crema racita.Lasa glazura sa se raceasca si dam prajitura la frigider pentru 15-20 minute pentr a se intari glazura.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii