Pentru blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pana ce acesta se topeste. Se toarna nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt. Amestecam usor si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se baga la cuptor 30 min la 180 grade.
Glazura de ciocolata alba: topim ciocolata cu uleiul pe baie de abur, o turnam peste blatul cald. Dam tava la frigider pentru cel putin jumatate de ora pana ce stratul de ciocolata s-a intarit.
Crema caramel: se pun 8 linguri de zahar la topit, amestecand permanent. Se adauga untul si se lasa la foc mic. Amestecam cele 4 linguri de zahar ramase cu galbenusurile si le turnam peste amestecul de zahar. Punem si nucile si lasam sa fiarba la foc mic pana ce crema incepe sa se ingroase.
O lasam la racit, apoi o turnam peste glazura de ciocolata alba.
La final topim ciocolata neagra cu uleiul si punem peste crema caramel
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii